Header

Hej godingar! Vet ni vad jag saknar? Att gå på festival. Summerburst 2016 ligger helt klart väldigt högt upp på det-roligaste-jag-varit-med-om-listan. Även Bråvalla finner man där någonstans. Har du inte varit på festival än så är det, enligt mig, något man verkligen måste göra. Ligger verkligen här hemma och drömmer mig bort och kollar redan nu biljetter inför nästa sommar. Men som alla vet kan festivaler lätt dra iväg prismässigt och det kan vara klurigt att räkna ut vad totalpriset kommer bli för en vecka eller en helg.

Jag hittade en rolig grej på Zmarta's hemsida. De har utvecklat flera olika barometrar som tar tempen på olika saker och man kan på så sätt få fram vad olika saker kostar. Jag fastnade givetvis för deras festivalindex som då alltså räknar ut vad det kostar per dag att gå på olika festivaler. Enligt Zmarta är Emmaboda den billigaste festivalen som endast kostar 363 kronor per dag. Då har de räknat med biljett, boende, hamurgare och öl och sedan splittat priset på antal dagar som festivalen pågår. Såå himla smart och roligt! Man kan även göra ett litet test för att se vilken festival som passar en själv bäst. Såg att Summerburst är en av de dyrare festivalerna hehe.. Men då vet jag hur mycket jag behöver spara tills dess! De har en hel drös med andra barometrar på sin hemsida, de kan till exempel räkna ut vilket lag som ger mest mål för pengarna, vilken svensk ort som ger mest semester för pengarna eller hur mycket varje bränd kalori kostar i olika sporter. Tycker verkligen detta är en sjukt rolig idé, kolla in barometrarna här.

Zmarta är även en hemsida där man enkelt kan jämföra lån och försäkringar, de jobbar med att hitta de smartaste och bästa alternativen för dina pengar för att du sedan ska kunna välja själv vad som passar dig bäst. Jag tycker det verkar vara väldigt enkelt och smidigt att använda sig utav Zmarta och tycker det är perfekt för oss ungdomar som kanske inte har så bra koll på vilka lån och försäkringar man ska välja. Dessutom är det helt kostnadsfritt!


​/i samarbete med Zmarta

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments