Header

Zoégas jobbar för jämnställdhet och gemenskap och vill visa det genom sång och film. Låten i videon heter "Vi måste höja våra röster" och är översatt till Swahili av Alicios Theluji.

Visste ni att ungefär 50 procent av alla som arbetar med kaffe i världen är kvinnor? Bra va? Dock är det mindre än fem procent som har ledande befattningar.

Kaffeodlingar har länge drivits av män och kvinnor får inte heller lika stora möjligheter till utbildning som män. På grund av detta driver Zoégas ett projekt som heter Coffee By Women. De har som mål att minst 30 procent av de kaffebönder som utbildas i deras hållbarhetsprojekt ska vara just kvinnor.

Det har visat sig att kvinnor ofta väljer att använda sin inkomst på många bra sätt, som att investera i odlingen, sin familj eller någon sidoverksamhet. Genom Coffee By Women uppmuntras fler kvinnor till att utbilda sig och ta mer plats. Tillsammans med män utbildas kvinnorna genom deras projekt men också i bland annat förtroendebyggande, ledarskap och självutveckling.

Det är otroligt viktigt att vi kämpar för jämnställdhet, inte bara i Sverige utan också i resten av världen och jag tycker definitivt att Coffee By Women är ett projekt i helt rätt riktning mot jämnställdhet och gemenskap!

Detta är ett sponsrat inlägg


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments